Det finnes overhodet ikke noe bevis for at livet er alvorlig..

Stuntskole dag 1 – Hengt, slengt og dengt

– Prøv å legge litt innlevelse i prekicket, sier Joon og plukker opp en «frivillig».  En demonstrasjon følger.

– Ser dere ?

Et tilsynelatende perfekt utført spark i magen. Imponerende.

Det er bare det at den frivillige ikke slutter å harke.

Enten var sparket for hardt eller så glemte han å stramme magen. Eller begge deler. Han forsvinner ut på gangen for en stund…

Det er første dag på stuntmannskolen i København. I syv dager skal vi skoleres i alt fra martial arts, swat-trening, pyroeffekter, spesialeffekter, wirejobber, høye fall og det kanskje mest interessante jeg fant på lista… «partial burns».

Jeg har gleda meg til å kombinere litt sommerliv i Køben med å prøve nye ting. Jeg har til og med skateboard for å stikke bort til Fælledparken – europas største park. Etter første dagen skjønner jeg at det skal få ligge i fred, dessverre. Disse 10 timers-øktene gir ikke rom for de helt store utskeielsene.

Vi startet med oppvarming kl 0900. Merkelig, satt av en time til å tusle litt rundt og svinge litt på armer og bein? Tar da vel ikke mer enn 5 min ? The warm – up from hell tar faktisk en time. Jeg orker ikke snakke om det. Ikke annet enn at det virket som det var et taktisk opplegg for å bevise at ingen av oss er i form i det hele tatt. Knærne skjelver.

Så følger rullinger. Masse rullinger. Forover, sideveis, bakover. Akkurat som fotb Med fart, hopp og i kombinasjon. Det er like vondt som det er galt når potetsekkene smeller i gulvet. Det slår meg at dette antakeligvis er et obligatorisk kurs for fotballspillere. Hvordan rulle elleve ganger etter en dytt. Det er 22 praksisplasser som skuespiller på en fotballbane og noen blir faktisk veldig gode.

– Dere må være et hjul, poengterer Jool. Han er sånn passe ekspert i et titalls kampsporter og har liten medlidenhet når potetsekkene smeller i bakken. Det er spesielt baklengs fall ned på ryggen jeg sliter med. Det røsker i nakken og pusten smeller ut av meg.

– Hvis dere gjør det riktig skal det ikke gjøre vondt, mener Jool.

Jada, gni det inn.

Så skal vi gi hverandre mer fart i fallene. Oppslukt over oppgaven tar jeg et litt for lavt tak… et grepa tak rett i skinka på Victoria og sender hun avgårde. Italienske Daniel «De Vito» gurgler av latter bak meg. Shit happens.

Hun gir meg blikket..

Vi gjør noe sånt som 17 ulike kast, ruller i alle retninger med avlastningsslag med armen, sideveishopp rett ned på levra og masse annet som innvollene garantert setter pris på.

Etter lunsj fortsetter vi med litt såkalt «crossfit-trening». På godt norsk kaller jeg det sirkeltrening. Løfte tjukkas, spensthopp på benk, hangups, push-ups osv. Hva i helvete?

– Functional exercises, sier Jacob. Han er sjefen bak European Stunt School og minnet meg i vår på at det var ledige plasser på årets kurs. Halvveis i sirkelen skulle jeg ønske han flagret rett i spam-filteret..

Så hagler det med slåssmomenter. Svingslag, mageslag og kombinasjon. Spark, slag og kast. Hver gang kaster motparten på hodet og klapper skjult med hendene for å få det høres ut som en real hit.

– Make it look like you`re hurting yourself, sier Jacob. Vi skal lide, ikke glise!!

Timene fortsetter med ansiktsslamming i bord og dør, springskaller, lugging, kveling, spark i magen på liggende person.  Og å bli slept bortover gulvet etter ørene. Trikset er å holde seg fast i motpartens hånd og «sparke» med beina for å avlaste. Etterfulgt av spark mot hodet på halvdødt offer. Med snert selvfølgelig. Pang. Lyden av foten som treffer hånden istedet for hodet skal høres realistisk ut.

En av de mest interessante øyeblikkene var «kicking in the nuts». Gutta sto med innsunkne øyne og innså hva de skulle utsettes for. Med gru.

– Dere må stå helt stille, for egen sikkerhet, påpeker Anna Instruktør. Uten baller.

Min partner for øyeblikket, en østerriksk jente med briller, nøler litt, men så dæljer hun løs. Jeg skriker på instinkt og knekker sammen. Hmm.. det var i grunn ikke så ille.

Kombinasjonen av fremskutt hofte med stramme rumpeballer, og et dypt spark uten å strekke vristen fikser biffen.

– Hit me, hit me, brøler jeg. Og hun dæljer løs. Hahhahaha…fantastisk.

Første dag avsluttes med å koregrafere en slåsskamp som inneholder det meste av alt vi har gjennomgått. Vi har tyve minutters treningstid. Det skal utføres fra riktig vinkel for å se mest mulig troverdig ut og det skal spilles som det er film foran alle.

Jeg er sliten og tar litt lett på det. Jeg legger inn noen replikker, men tar meg bla til ansiktet når jeg får et kne i magen osv. Hollywoodtilbudene hagler ikke etter dette akkurat.

Men pytt. Dag 1 er over. Vi har blit hengt, slengt og dengt i nesten ni timer.  Og motivasjonen er fortsatt tilstede. Nakken derimot er litt mindre beistret for de neste dagene..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s