Det finnes overhodet ikke noe bevis for at livet er alvorlig..

Jack Bauer I presume..

– Drop your weapon!! Get your fat ass on the f…. ground!!!!  

Ok, kanskje ikke akkurat helt manus, men det er da lov å improvisere litt.  Skurken adlyder, ned på bakken, dekkes av partner, så håndjern. Så roter jeg det til.. jævla knotete de derre cuffs a da ? 

Vi driller arrestasjon a la Hollywood. Eller var det Bollywood? På film som i virkeligheten er det brøling, overraskelsesmoment og full rulle som teller for å forvirre og skremme skurken til å adlyde. 

Men igjen, det viktigste er ikke at det blir gjort etter politiboka. Men at det ser bra ut fra riktig vinkel. Og her er det lov å leke Bruce Willis, NYPD og Jack Bauer på en gang. Vi minner vel egentlig mer om Politiskolen 4.. 

OK, roligere dag i dag, litt mer teknisk. Dagen er viet SWAT (Special Weapon And Tactics), våpenhåndtering med løspatroner, arrestasjoner, avvæpning og en god del «skarp» moroaction. SWAT er et ganske heftig fag for politi og militære spesialenheter og vi går kun gjennom det mest elementære som å klarere rom, hjørner og trapper parvis og i «tog». Vi går igjennom singleaction, dobbelaction revolvere, Colter og et par Berettaer.  Jeg forsyner meg med en blankpusset Colt 9 mm. Kjærlighet ved første blikk. 

Så vi vandrer rundt og peker, brøler og skyter, først uten å skyte. Ferdigstilling stående, kne og liggende og alt det der.  Flashback til aspiranttiden.. bare en litt mer vennlig tone enn sersjant Karlsrud. Med spesialvåpen for filmverdenen, heldigvis med troverdig vekt. Tilslutt har vi klarert både kantinen, trappa, flere toalett og inngang og alt som kan klareres. BildeBildeBildeBildeBildeBildeBildeBildeBilde

Så egenkoreografert show igjen. Tiger (hun het faktisk det) og jeg skal klarere en lang gang ut fra heisen, påkalle forsterkninger som klarerer og kommer opp trappen, klarer toalettet,  og så inntar vi gymsalen sammen og gruser skurken. Sekunder før «rolling» så er vi så på hugget at pulsen øker. Er alt klart?  – Rolling!!!Men døren går ikke opp..En vaktmester har trykket på heisknappen i første etasje og vi forsvinner nedover istedet… 

Så «skarp» gjennomgang. Først skyter vi hverandre for å bli vant med å se inn i avfyrende våpen. Selv om det er løspatroner skal sikkerhetsavstand være 3-4 meter. Iallfall 2. Og sikt nedenfor ansikt til side for kropp i tilfelle kruttslam på avveie. 

Etter lunsj gjør vi bla et lite stunt med å komme løpende, plukke opp våpen, rulle over boks, lande, rulle rundt, plukke nytt våpen mens vi skyter seks skudd mot tre ulike motstandere. Coooooool!  

For en gangs skyld føler jeg meg litt hjemme. Jeg er ingen spesialsoldat, men jeg har da tatt i våpen før. Jeg har riktignok aldri arrestert eller blitt arrestert (.. bortsett fra en gang i Calgary da, men det var bare fordi skinka mi helt tilfeldigvis kom til syne i nærheten av politiet…) eller blitt satt håndjern på ( ok, en gang da… bare fordi jeg tilfeldigvis løp sammen med noen basehoppevenner vekk fra Oslo Plaza.. ) Jeg presterte faktisk også som 12-åring å skyte skjøt meg selv i hodet etter å ha stjålet broderns luftgevær, men jeg ser ingen grunn til å nevne noen slike uvesentligheter på dette kurset.. 

 Bilde

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s