Det finnes overhodet ikke noe bevis for at livet er alvorlig..

En perle i Vesterålen

Svein Roar Martinsen har vært initiativtaker til Friluftshelga 2012 og navnet mitt på ramla på en eller annen måte ned på blokka over foredragsholdere. Lucky me. Aldri tidligere vært i Vesterålen. Og Vesterålen bestemte seg for å ta meg godt i mot.

For alle festivaler med tidlige foredrag er været et tveegget sverd. Når det er så latterlig vakker idyll utendørs, er det desto vanskeligere å dra folk inn på foredrag.  Men det ble slett ikke så verst. Vi ( Karina Hollekim og krølleblondie..) var satt opp på tidlig ettermiddag, og ingen av oss skal skryte på oss en fullsatt kinosal, men vi leverte solid til de fremmøtte.

Og en lærer noe nytt hver gang. Denne gang lærte jeg at en standard HP USB-fjernkontroll fungerer hele veien fra scena til framviserrommet. Det hadde visst vært en durabelig fest kvelden i forveien med Fri Flyt filmtour, og en HDMI kabel havnet på avveie..

Heldig for oss ( nok en gang) syntes Fred Arne fra Vesteraalen Hang og Paragliderklubb at vi burde få se mer av Vesterålen når vi først var på besøk. Og med det skulle søndagen vise seg å bli en fantastisk opplevelse.

Først opp på Storheia for litt formiddagsutsikt og å plukke opp familien. Deretter sjøsetting av RIB med 250 hester utabords og redningsdrakter. Så suser vi utover fjorden, plukker opp Fred Arnes tre gutter i Bø (jepp, stor familie) og suser videre utover havet.

Ellen Marie Hansteensen bor alene på øya, og har store tanker for framtiden til fyret

Til Litløy fyr.

Fra nå av omtalt som norges vakreste perle.  En ytterst vakker hundreåring (fyret altså..)

Ellen Marie Hansteensen er den lille øyas eneste fastboende. I dag er hun verdens hyggeligste vert for to søringer og en storfamilie. Historien om henne er lang, men i korte trekk har hun alltid drømt om å bo ved det store havet. Så Kystverket skulle selge Litløy fyr, og kommunen ikke var interessert, så gikk hennes drøm i oppfyllelse.

Hun guider oss opp de 300 trappetrinnene, fra potethullet til toppen av fyret, til piggtrådmonumentet og til slutt ned på kjøkkenet. Her står brenneslepaiene og roper. På oss.

Det er tusen gode grunner til å avlegge Litløya ( ja, de har overnatting…og mer kommer – sjekk hjemmesiden hennes )

Og du kan faktisk sove øverst i fyrtårnet.

Litløy fyr

Iallfall hvis du spør pent.

Takk for et fantastisk besøk Ellen Marie, og lykke til videre med prosjektet.

Og tusen takk til Fred Arne for at du tok oss med til denne perlen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s