Det finnes overhodet ikke noe bevis for at livet er alvorlig..

Tsjekkia på 30 timer

– Hva slags magasiner prater vi om? spør jeg

– Outdoor, Maxim og Cocktail, svarer …..

– Cocktail?? Dette har du ikke fortalt noe om Trond?

En kreativ fotoshoot på 15 min – is i hånda med satelittdiskene i bakgrunn.

Trond gliser. Så følger overbevisninger om at Cocktail iu Tsjekkia er et annet magasin enn på øverste, sladdete hylle på Essoen.

De siste par dagene har jeg vært i Tsjekkia med Devold, holdt et foredrag og pratet med noen journalister, og vært i TV-studio. Trond (markedssjef) og Dag Inge (eksportsjef) og en smørblomst av en krølle (jepp, det gikk galt hos frisøren igjen… ) på tur, med Northtrappers som vert.

Northtrappers er distributør i Tsjekkia, som har blant annet de norsk aktørene Devold, Real, Bergans, Dale of Norway og Fjellpulken. Jepp, du hørte riktig – Fjellpulken er poppis også i Tsjekkia og brukes blant annet av fjellredningstjenesten. Og hvorfor så mange norske agenturer ? Sjefen og eieren jobbet i en årrekke med nordmenn. Og ønsket å fortsette med dette etter han startet Northtrappers på hjemmebane.

Vi ratter ut mot landet, og sikter oss inn mot et kurs av Hudy, den største sportskjeden i landet. Eller først spiser vi Gullars-lunsj og treffer Marek Holecek til lunsj etter en kort sightseeing i Praha. Marek er blant Tsjekkias, og dermed blant verdens klatreelite. Han forteller om sommerens forsøk på Nanga Parbat, som resulterte i bråstopp på 7600 meters høyde i Rupalveggen. For de som noe om Rupalveggen så sier det aller meste om hva han egentlig holder på med..

Utpå kvelden er det min tur. På forhånd får jeg en anmodning om å prate sakte.. ja,vel? Greit nok.

Etter 10 min tenker jeg – jøss, det var da en usedvanlig stiv gjeng? Så kommer konferanselederen fram og begynner å oversette. DA ler folk og henger med. Og slik fortsetter vi, jeg prater og snurrer film, og tolken henger med så godt han kan. Elegant.

Neste dag styrer vi mot Tsjekkisk TV. I kafeterian venter et par skribenter og en fotograf. De har gjort grundig research og stiller gode spørsmål, og diktafonen lyser. Allikevel er hele intervjuet ganske underfundig. Så fotoshoot – en klassisk klisje med is i hånda foran de store satelittdiskene utenfor. Håper de heller velger noen av bildene jeg har lovet å sende.

Jeg var litt usikker på om dette var en programleder eller en værmann..d

Etter en 20 sekunders sminking (kan få gjort mirakler med meg på 20 s..) så er det inn i studio. Et slags værprogram antar jeg…for alle spørsmålene er relatert til vær. Programlederen finner på nye varianter av de samme spørsmålene underveis.

Coctail sliter med en deadline og vil skype intervjuet senere. Greit for meg. Så innom et par Hudy butikker, og på flyet.

Tsjekkia på 30 timer. Done.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s