Det finnes overhodet ikke noe bevis for at livet er alvorlig..

Video

Wilson og jeg

Sitter og kikker gjennom noe Antarktismateriale, skal opp til NRK og kikke på noe klipp i neste uke. Dokumentaren er planlagt å sendes i september, så blir spennende å se hva som er gjort på klipperommet sålangt. Jeg filmet ikke mtp TV, men for egne minner og noen glimt til foredrag. Det slår meg hvor verdifullt det er, og hvor glad jeg er for at jeg stort sett har filmet fra mine lengre turer. Av og til dukker opp minner, øyeblikk, mennesker, glimt – som forlengst har gått i glemmeboken. Og som leves på nytt. Spesielt i Antarktis er dagene så altfor like at alt blir bare en eneste stor saus i minneregisteret. Men så plukker det opp, litt moro, mest meningsløst. Akkurat som disse sekundene. Med Wilson.


Video

Gamle minner: Kamelkrasj i Sahara

På nyåret 2010 syklet Erik Gran Kvaase og jeg sydover gjennom Sahara, med Niger i sikte. Så langt kom vi aldri, da vi valgte å kaste kortene før grenseovergangen mellom Algerie og Niger.
Sykling i Sahara går primært langs veier, men også over åpne ørkenområder. Her har vi hatt et uhell med en kamel etter å ha vært litt uoppmerksomme i høy fart.